"Sosem bánhatsz meg semmit az életedben. Meg kell hoznod a döntést, és együtt kell élned vele. Függetlenül attól, helyes-e vagy helytelen, egyszerűen csak ki kell belőle hoznod a legtöbbet. Előrántod a fegyvered, és reméled, hogy változtathatsz, vagy pozitív irányba terelheted a dolgokat." Lewis Hamilton





2013. június 23., vasárnap

Syndie Maison: A fátyol sikolya

A könyv borítója keltette fel érdeklődésemet a könyv iránt.


A szép, fiatal, amerikai orvosnő beleszeret a jóképű arab olajmérnökbe. Szerelmük fergeteges, hiábavalók a család és barátok intelmei, Natasha rövid ismeretség után házasságot köt Abdullal. Nem törődnek a vallásbeli és kulturális különbségekkel. Szépen élnek míg Amerikában vannak, azonban Abdult édesapja hazarendeli és munkája is hazahívja. Ekkor azonban elkezdődnek a   gondok, a férj ígéretei semmivé foszlanak. Az önálló doktornő Nashává vedlik, muzulmán asszonnyá. Férje nem készítette fel az arab életformára, hogy mi vár rá. Elkezdődött hát Nashva kálváriája... A poklok poklát éli át.
Két teljesen más világ. Együtt éhet-e két teljesen más kultúrával rendelkező ember abban a környezetben. Ki és mikor hibázott? Hibázott-e? 
Natasha kitartása, segítőkészsége végig kíséri. A sok borzalom miatt szinte meghasonul. Egy jóbarát segítségével megmenekül gyermekével együtt.
Borzasztó, hogy egy ilyen országban a kutyáknak is több becsületük van, mint a nőknek. A nőket, szinte adják, veszik. A férfiak megtehetnek bármit, büntetés nélkül. Borzasztó, hogy léteznek olyan törvények, ahol a nők sokaságának nincs kihez fordulniuk. Gazdag ország, azonban kegyetlen és brutális férfiak uralják.
Hát igen elgondolkodtató könyv....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése