"Sosem bánhatsz meg semmit az életedben. Meg kell hoznod a döntést, és együtt kell élned vele. Függetlenül attól, helyes-e vagy helytelen, egyszerűen csak ki kell belőle hoznod a legtöbbet. Előrántod a fegyvered, és reméled, hogy változtathatsz, vagy pozitív irányba terelheted a dolgokat." Lewis Hamilton

2013. április 3., szerda

Motivációs tippek kezdő sportolóknak


Ezt a cikket azért osztom meg, hátha segíteni tudok azoknak, akik szeretnének sportolni, de elodázzák mindig valami miatt.

"Motivációs tippek kezdő sportolóknak


Kék pulzusmérő gyűrű az előtérben, a háttérben pedig egy tengerparton futó fiatal nő.
Ez a csinos pulzusmérő gyűrű is szárnyakat adhat a motivációnak.
Pontos dátumok, világos célok
A leggyakoribb kifogásuk azoknak, akik egyáltalán nem sportolnak, hogy sajnos nincs rá idejük. Legjobb módszer, ha a személyes sportprogramunkat ugyanúgy beírjuk a naptárba, mint a szakmai találkozókat. Különben a lustálkodók biztosan találnak egy kifogást, hogy az edzés miért jobb mindig holnap, mint ma. Különösen a kezdeti időben segít a pontos edzésritmus, hogy a sportolás magától értetődő szokássá váljon. Ezen kívül fontos, hogy világos célokat tűzzünk ki, például hogy hetente háromszor 30 percet futunk, hetente kétszer 1000 métert úszunk, vagy naponta 10000 lépést gyalogolunk.
Ne terheljük túl magunkat!
Nem kell száguldó pulzussal és lógó nyelvvel lihegnünk végig a vidéken. Fontos, hogy az elején ne terheljük túl magunkat. Szabály, hogy kezdőként bár izzadjunk meg, de edzés közben még tudjunk beszélgetni az edzőtársunkkal. Azokban az edzéstervekben, amelyekben például a séta és a könnyű futás váltakoznak, a kondíciót fokozatosan növelhetjük. Ez csak akkor működik jól, ha edzésmentes napokat is beiktatunk: a szervezetnek időre van szüksége, hogy regenerálódjon. Csak a nyugalmi fázisban építi fel a teljesítőképességét."  Tovább a cikkre:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése