"Sosem bánhatsz meg semmit az életedben. Meg kell hoznod a döntést, és együtt kell élned vele. Függetlenül attól, helyes-e vagy helytelen, egyszerűen csak ki kell belőle hoznod a legtöbbet. Előrántod a fegyvered, és reméled, hogy változtathatsz, vagy pozitív irányba terelheted a dolgokat." Lewis Hamilton

2013. január 5., szombat

A sors útjai


„A sors útjai”című amerikai filmmel jelentkezem ma. Ez a romantikus film 1994-ben készült.  A férfi főszereplő Mike Gambril sportújságíró, aki imádja a nőket.  A repülőgépen megismerkedik Terry McKayjel  a női főszereplővel, aki belsőépítész és nagyon csinos. A repülőgép meghibásodott, ezért kénytelen útját megszakítani Tahitin. Mindkettejük a váratlan kényszerpihenő alatt egymásba szeretnek, bár egyikük sem szabad. Tahitin meglátogatják Mike nagynénikéjét, akinek nagyon kedvesnek találja Terry-t.  Hazafelé a repülőtéren, hogy érzelmeiket próbára tegyék, megállapodnak, hogy legközelebb három hónap múlva találkoznak újra, méghozzá az Empire State Building tetején. Mike szeretné életét rendezni és úgy gondolja ennyi időre van szükésge. Abban is megállapodnak, ha valamelyikük nincs a megbeszélt időpontban és helyen akkor, nem keresi meg a másikat.

Ám a sors közbeszól.  Mindketten elindulnak a megbeszélt randevú helyszínére.  Terry taxija dugóba kerül, hogy el ne késsen kiszáll a kocsiból, 50 dollárt ad a sofőrnek, hisz úgy gondolja nemsokára lesz az esküvője. Figyelmetlensége miatt balesetet szenved, elüti egy autó.  Mike ott várja az Empire State Building tetején egy képpel, amit róla (Terryről) festett. Nagyon későig várakozik. Elkeseredve visszamegy a szállodába, ott hagyja a képet, amit a szállodában meg szeretne vásárolni egy hölgy.
Közben Mike nagynénikéje meghal és egy gyönyörű sálat, amit annak idején viselt, amikor Terryvel meglátogatták Terryre hagyta.

Mike felhagyott régi életével és vidékre költözött, ahol egy futballcsapat edzője lesz.
Terry sokáig a kórházban gyógyulgat, de a balesete után tolókocsiba kényszerül és nem szeretné, ha Mike így látná. Azonban a sors útja ismét kiszámíthatatlan, mert egy színházi előadáson összefutnak. Vagyis az előadás végén Mike a volt barátnőjével, akivel már csak baráti kapcsolat köti össze, elment Terry és volt barátja sora mellett. Terry és a barátja között is már csak baráti kapcsolat van.

Terry a karácsonyt egyedül tölti, egyszer csak bekopog hozzá és bejön Mike. Terry a kanapén betakarva fekszik, mellette egy asztal van, amin valamiféle ital van. Beszélgetnek, majd Mike rátér arra a bizonyos Empire State Building-i találkozásra. Terrytől elnézést kér, hogy nem volt ott, mindenféle kifogást felsorolva. Úriember módjára bánik Terryvel és egy pillanatig sem derül ki, hogy ő ott volt és várt rá. Elmondta, hogy éjszaka hazarepül, de előbb szeretné nagynénikéje kendőjét átadni Terrynek, mert rá hagyományozta. Terry ekkor elárulja, hogy ezért jöttek vissza levelei, mert már nem él a nagynéni. Terry megkínálja itallal, ami a mellette lévő asztalon van. Mike egy kicsit sétálgat a szobában, majd benyit a mellette lévő szobában és egy pillanatra ledöbben, mert lát egy tolókocsit.

Odamegy Terryhez átöleli és megkérdezi, hogy miért nem mondta el mi történt vele és miért nem kereste őt? Közben Mike bevallja, hogy ő ott volt azon a bizonyos randevún egy Terryről készült képpel várta késő estig. Terry is elmesélte, hogy vele mi történt.  Miért pont velük történik ilyesmi gondolják.
Azzal ér véget a film, hogy Terry azt mondja Mike-nak, ha ő megtanult festeni, ő pedig megtanul járni. A szeretetnek és a kitartásnak úgy gondolom, hogy nagyon nagy ereje van. Ez a film az amire azt mondjuk, hogy szerelem első látásra. Érdemes megnézni ezt a filmet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése