"Sosem bánhatsz meg semmit az életedben. Meg kell hoznod a döntést, és együtt kell élned vele. Függetlenül attól, helyes-e vagy helytelen, egyszerűen csak ki kell belőle hoznod a legtöbbet. Előrántod a fegyvered, és reméled, hogy változtathatsz, vagy pozitív irányba terelheted a dolgokat." Lewis Hamilton





2012. december 27., csütörtök

Kocogás és futás

Gondoltátok-e, hogy a futás nagyon jó stresszoldó?  Bizony, ez igaz, amellett, hogy szívünket, egészségünket védjük és egyben a súlymegtartásnak is eleget teszünk, ráadásul örömet okoz. Nem költséges sport, mert bárhol, bármikor lehet futni, kocogni, csak egy jó futócipő szükséges hozzá.

"Ki gondolná, hogy a rendszeres futás hatására nem csak edzettebbekké, ellenállóbbakká, kitartóbbakká válunk, hanem még boldogabbak is leszünk. Tudományos vizsgálatok eredményei fényt derítettek a rendszeres futás testi elégedettséget fokozó hatására is. Lássuk, miről is van szó!
Napjainkban a futás, ill. kocogás népszerűsége növekvő tendenciát mutat, amely főleg praktikusságának köszönhető: szinte semmi felszerelést nem igényel, csak egy jó futócipőt. Bárhol (városban, faluban, tengerparton, focipályán, stb.) végezhető, hiszen majdnem mindenhol találhatunk olyan területet, ahol egy kicsit átmozgathatjuk magunkat egy fél-egyórás kocogással, futással.
Nem kötött életkorhoz és nagyon sokféle edzettségi szinten is élvezetes lehet. Vannak, akik soha nem kedvelték a futást, mások 60 éves koruk után kezdték, és azóta nem tudnak nélküle élni. Olyanok is akadnak, akik viszont mindig kedvelt mozgásformaként tekintettek a futásra."  Tovább a cikkre:....
Napi szinten kocogok és több kilométert futópadon futok, sohasem tudtam futni, de a kondíció megtartásához szükséges, ma már élvezem. Persze bármilyen sport, mozgás nagyon hasznos egészségünk megtartásához. 
Forrás

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése